Ahad, Ogos 19, 2012

raya~~~

assalammualaikum dan selamat pagi...sungguh indah pagi pada 1 syawal ini....marilah kita sama2 memanjat kesyukuran kita kepada ALLAH...setelah sebulan berpuasa...kita menahan lapar n dahaga di samping mengawal nafsu kita....itu tanda kemenangan kita iaitu pada hari ini....teringat zaman dulu2...masa kecik2...semata2 nk dapatkan duit raya beratus2,,,berpuluh2,,,kena la berpuasa penuh...senang je kan zaman budak2 dulu....ada motivasi nk berpuasa sebab duit hahaha....sehari berpuasa rm10...pergghh...kaya2....skg xde dah..da besar panjang da...nk kena kawen da wahkakaka....teringat gk dulu2...mak selalu wt baju raya utk keluarga...hampir setiap tahun mak yg menjahit....tp skg,,,tidak lagi...mak da xmampu da....mungkin kerana faktor usia...baju raya hanya mampu dibeli..xpun hanya pakai yg lepas2 je...terima kasih mak sebab selalu jahit baju aku zaman kecik2...kepada abah...bagi duit beli baju raya hahah...tidak lupa juga kepada kak eni kerana sering memberi bantuan dari segi kewangan...kak uji dari segi ketop-up-an haha....Taqabbalallahu minna wa minkum...maaf zahir dan batin...

Jumaat, Ogos 17, 2012

kepulangan~~~

assalammualaikum...nk dekat raya da kita ni...puasa pun nk habis da....jadi hari ini rumah aku dimeriahkan dengan kepulangan abg n kakak aku...n semestinya bersama la ng anak2 n laki bini diorang.....jadi ade la beberapa benda2 penting yg perlu aku selamatkan dari diorg ni...da la kecik2 lagi...cakap pun xkn paham...klu tu yg diorg nk...yg tu gk la yg nak...xdapat...tuu...hentak kaki kt lantai wahkakaka....


well...sebelum ni...ade je la koleksi aku atas ni...dgn bangga pos kt FB tapi sekarang....












robot2 aku pun kena pulang masuk dalam kotak gk wagkakaka...balik kg katanya,,,,padahal nk elak dari dihancurkan oleh kanak2 riang tersebut...XD

Selasa, Ogos 07, 2012

mandi manda~~~

well...xde ape pun sebenarnya...terbaca entry sendiri pasal mandi manda...teringat pulak nk mandi mandi ng housemates....=.=

paSt thiNgs....

balik umah hari tu...terus la kemas2 bilik...terjumpa la beberapa barang2 yg zaman dulu kala...hahaha....

 haha...kaset ni aku rasa masa aku form1...semua kaset2 yg lain da buang..kecuali yg ni...sebab ni satu je aku pny...yg lain abg aku punya hahaha....

 result sem1 dari UniMAP...aku rasa sem1 je semangat hantar nk tunjuk kt family....lepas2 tu da xde 
da...hahha...
 aaa...terjumpa plak slip exam matrix sem2...hahah...aku simpan lagi rupanya...^_^

 EVOLUTION!!!hhahaha...

 gambar masa form1...rasa kecik giler bila tgk diri sendiri hahaha...

semangat nk apply nk masuk u la..maktab la...politeknik...matrix...kui2...lepas ni da xde da nk wt benda2 cmni haha...simpan je la...^_^

mY coLLecTion


erk...maaf kalau nampak kabur..hehehe....


jadi ini overall pny haha,,,tp xboley lawan yg member2 yg lain...=.=

p/s: tq kepada beliau sebab tolong saya tambah koleksi...hehe...^_^

boLa kamPung...

tetiba terbuka folder gambar ni..teringat masa2 yg berlalu....


 penari balet di atas padang bola...ZLZR...^_^



 nk konvo nanti kita main plak kui2....^_^



rOSak!!!

external hardisk rosak!!!damn...data corrupted plak da...da la byk benda penting dalam tu...aduhai...anyone can help??

=.=

Rabu, Jun 06, 2012

fyp

selamat tiba ke perlis....xboley tdo...jadi tulis la blog kt cni...sekdara mengisi masa yg terluang ni...hehhe...guna masa ni edit2 fyp cikit2 haha...lukis produk secara kasar..bagi  nampak wt keje wahkaakka...^_^

Isnin, Jun 04, 2012

malam terakhir

malam terakhir ade kt rumah...mendengar bebelan si ibu....kenapa pakai baju kecik...xelok..pakai baju besar...kamu tu kurus...errr...aku kurus ke hehe...dk sana jgn dk main game...belajar la apik...kamu nk habis da tu....ye mak...itu je la yg aku selallu balas hehe...sembahyang jgn tinggal...ke tinggal sembahyang kt sana?rajin2 la solat hajat..mak pun selalu buat...mintak doa ng tuhan...bagi terang hati...mudah belajar....ye mak...hehehe...kakak aku cakap...aku masih lagi dilayan macam budak 12 tahun....abah akan selalu suruh makan bila sampai waktu makan...apik xmakan lagi ke?pergi la makan...nanti gastrik...dengan nada marah sedikit...tp abah da kurang da marah2 kt aku,,,,mungkin sebab aku da besar...abah da malas cakap ape...hehee...terima kasih kepada mak n abah sebab ambik berat sangat2 kt aku...nanti bila diorg da xde...xde lagi bunyi leteran2 tu...dan mungkin aku akan merinduinya....semoga ALLAH panjangkan umur kedua2 ibu bapa aku...bia diorg dapat merasa kejayaan aku hasil titik peluh n didikan diorg...bia diorg dapat kongsi bersama2 ng aku...amin...

kepulangan...

sudah lama tidak pulang ke kelantan...akhirnya dapat gk aku melihat wajah kedua2 ibu bapa aku...alhamdullillah diorg masih lagi sihat....bersyukur kepada ALLAH kerana memberi mereka kesihatan...balik2 tgk bilik...baju2 yg aku nk bawak ke perlis masih tersusun atas katil aku...sbb aku cakap lepas habis latihan hutan..aku nk balik...tp aku xbalik2....rasa terkilan bila mak cakap cmtu....esok nk balik ke perlis da...sbb nk final exam n nk hantar fyp aku ni...dapat balik n lihat wajah ibu bapa aku da cukup gembira walaupun aku balik sekejap...kakak aku selalu cakap...mak abah tu mmg rindu kt aku...diorg xcakap...klu diorg selalu dk telefon ke ape...mmg la rindu tu...dk tanya bila nk balik...rasa serba salah...sob sob....jadi aku sudah pun pulang ke rumah...harap mak abah aku dapat lepaskn rindu diorg kt aku hahaa...balik mintak berkat...sebab nk final exam....doa ibu selalu diperkenankn...tp klu ibu doa, kita xdoa,xde usaha xde guna gk...jadi aku pun kena la berusaha juga...well gambate untuk finale exam ni...ahhaa...bye!!

Isnin, Mac 19, 2012

terharu....

assalammualaikum dan salam sejahtera...peergghh lama giler xupdate blog ni kui2...xtahu nk cerita ape sebenarnya...tu je kahkahkah...well,saje nk tnjk sesuatu kt cni...hehe...

terima kasih kt AINUL HUDA sbb bagi Quran tafsir dan tasbih ni kt saya ye...in-ALLAH saya akan rajin membacanya....

Ahad, Februari 12, 2012

Lkt oh LKT...


selama hampir 2 minggu aku ade latihan palapes....latihan yg sgt2 org risau...hahaha...so banyak kenangan manis masa latihan dalam hutan...just kali ni skuad dalam fasa pertahanan, kena menggali lubang pertahanan..bapak penat giler...da la nk kena gali sampai paras dada plak tu....siang malam...tdo pun sejam dua je pun...antara kenangannya ialah:-

1. kubu GPMG runtuh sampai penutup badan ng kaki patah terus
2. tayar kereta CI meletup dek kerana kemaruk nk jumpa skuad kitorang
3.ahli skuad aku hilang 2 org,dijumpai selepas diazankan hahah...
4. berdarah hidung dek kerana awek pasukan sahabat
5. hp pun boley hilang...nk  bg monyet dalam hutan tu nk bergayut kot...^_^
6. xsedar diri masa tembakan mengharu..penat menggali lorong perhubungan...(aku la tu)
7. terlebih sedar hingga berlari hingga ke halangan kawat berduri...
8. kena ketuk dgn Tn.Zuri kerana tdo semasa beliau sedangn memberi ajaran hahha...
9. seluar terkoyak masa nk lari keluar kubu pertahanan...(aku gk la..)




aku rasa mcm banyak je lagi...tp yg ni je mampu aku ingt hhahaha....dan aku rasa skuad2 aku ade pengalaman mereka tersendiri semasa dalam fasa pertahanan...ni la latihan last aku utk LKT...





About Author


foReVer

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers