Sabtu, Mei 07, 2011

kemas rumah+ langkawi=aci tak aci.....

assalammualaikum dan salam sejahtera hehehe...da lama rasanya xupdate blog ni..maklumla...busy ng exm n jugak kemas rumah ni....sem ni cuti nya panjang hahaha...



tengoklah...sebab nk kena kosongkan rumah...haha...bersepah...

xcukup ng tu plak...aku plak kena program yg diadakan di langkawi plak...bkn sbb aku nk pergi...sbb mendapat panggilan berturut2...popular gk kot aku ni hahaha...mcm da xde org lain la plak...ni kira aku ingt2 jek la ape yg aku bualkan..klu xde tu..kira aku edit2 cikit hahaha....

panggilan pertama: 
hayati: hello capix...nok g dok langkawi?ganti sai?
aku: hello...aku malas la nok g....
hayati: mu baru bangun tdo ko?
aku: hola...baru bangun jah ni..(sambil tgk jam da pukul 3.00 ptg)
hayati: g la...sie ko paan sore...
aku; malas la...
hayati: oloh...xpola g2 gk....

panggilan kedua:
sai; hello capix...ko nk g x langkawi...ganti tmpt aku?
aku: hello..ala....aku malas la...try cari org lain...
sai: ok la...

panggilan ketiga:
qada: hello...ni mohd shafik saffuan ke?
aku: (bila masa plak aku ade mohd? terpikir diriku) hello....ha'ah...ade ape?
qada: nk pergi langkawi x? ade satu lagi kosong?
aku: aduss...apesal smua cari aku ni?xde org lain da ke?
qada: ala..meme xdok doh...paan hok srh 
aku: ala..aku malas la...
qada: g la...ade so lagi tmpt ksg...
aku: hola2...aku g2...(ng mood terpaksa)

selepas mendapat panggilan telefon yg ketiga tu...jadi aku decide pergi la jugak kan sbb t ade plak panggilan telefon yg srh aku g...kui2...popular gk la kira ku ni erk....wahakakakka...




 antara gambar yg sempat aku nap setibanya kami di langkawi kui2....xsempat nk snap byk2 sbb kejar masa tp padahal...pihak rtm jemput lambat gk kami kt jeti wahkakakaka....

so nk jadikan cerita...byk aktiviti yg kami buat xsmpat nk ambk gambar...aktiviti yg agk penuh wahkakaka...klu aku tw aku bwk jek hp aku smbl wt aktiviti tu...bley la jugak aku nap2 gambar kan hahaha....byk la gk aktiviti yg kena wt...xsgka plak hos rancangan aci x aci ni ape erk...awal ahsari..ntah la...aku pun xtaw nk eja mcm mane hahaha.....so first2 sekali kena bg nama kumpulan n juga wt tagline kumpulan...xbley bla masa tu nk kena wt....

kuning...CENGAL..kuning...CENGAL...kuning....CENGAL...
C.E.N.G.A.L...CCEEENNGGAALLL....HHEEBBAATT...wahkakaka

yg xtahan tu...ms tgh rolling kamera tu aku salah plak wt tagline...tetiba jek sebut KAMI!....semua terdiam jek...wahkakaka..malu siot hahahaha...

SEGMEN SATU

perhentian pertama

okla...segmen satu ni mcm wt explorace la kan...so pertama sekali....kami pergi ke perhetian yg pertama...jadi kena la tunggu kejap sbb ade group lain plak yg wt task yg diberi...lepas tu baru la kami msk hahaha...tapi sebelum dapta tugasan ni kena la jawab soklan dulu...crew kt c2 tny soklan

crew: bilakah malaysia dibentuk?
aku: (dengan pantasnya) 16 september 1963...xsgka aku hebat psl sejarah ni kan hahahha....

lepas tu baru la dpt tugasan ....jadi ini la tugasan pertama kami...hohoho...kena wt lidi plak tu...xpernah aku buat lgsg...nasib baek la hayati ni da biasa wt benda alah ni...so...keje agk cepat la siap kn...tp masa hanya ade 20 minit jek...mmg kena cepat buat hahahaha...jadi kitorang pun dpt tebal la jugak lidi yg kitorg buat tu hahaha....so..selepas habis..kitorang kena plak cari lokasi berikutnya...



perhentian kedua:

ok skg ni kt perhentian ni kitorang kena bwk belut plak da...nsb baek da ade pengalman kn hahahaha....tp mcm biasa la...kena la jawab soklan dulu....

crew: bangunan KLCC ade berapa tingkat?
kitorang: alamak..ko tw x...smua terpinga2 nk jwb hahaha...tetiba jek aku nmpk kak instructor yg follow kami...ng gaya mulut nya...lapan lapan..so..
aku: 88 tingkat...
crew: aci ke x aci?
kami: mstla aci!!(yakin tu hahaha)

nsb baek la kak tu tolong kitorang hahaha...so dptla tugasan yg kedua ni..hahaha...yg lawaknya...member aku,,,paan smapi merangkak bawah meja kot nk tgkp belut pny psl hahaha....

perhetian ketiga:

so perhetian ni xde la syok sgt..kena jwb soklan psl adat resam perkahwinan utk kaum2 yg terdapat kt malaysia ni hahaha...

perhentian keempat:

ha...kat perhentian ni plak...kena mengukir la plak da....xsgka rupanya ssh gk nk mengukir ni hahaha...tp nk mengukir ni kena la jwb soklan dulu...

crew: pada jata negara...apakah haiwan yg terdapat di c2?
kitorang: terpinga2 mcm biasa....
hayati: harimau...( dengan nada xberkeyakinan)
crew: adakah anda pasti?
lepas bincang kejap..
kitorang: yakin3...aciiii....

SEGMEN KEDUA:

segmen kedua ni la yg bg aku senang la kan...sbb kena lukis batik je hahaha...tp xsgka ssh jugak rupanya nk lukis batik ni...tp yg aku kesian member aku..paan la..sape lagi...melukis ng tangan dia yg keras tu...lukis burung jadi itik...lukis bunga raya jadi bola...mcm mane tu ahahaha....pny la asyik melukis...xsmpt nk siapkan pun...mmg la xsmpat haha...da la lepas tu kena bentang kan nape wt lukisan mcm tu hahaha....

SEGMEN KETIGA:

yg ni plak...kena kaji psl mantan perdana menteri kita...Tun Dr Mahathir...yg ni la task yg plg ssh...ms ni mmg morale da down..xlarat...mau balik jek pikir hahaha....kali ni group kami kena wt model monorail...ssh kot...lain aku pikir..lain yg kitorang smua buat hahaha...


jadi,,inila model monorail kitorang...xtw sgt nk wt cmne da...otak da letih..dgn xmkn tgh harinya hahaha....yg xtahan tu...psl wrna merah kt depang tu...asalnya nk cvr water colour yg tumpah jek...tp awal ashari tny plak...
awal: nape letak warna merah kt depan?ape fungsinya?
kitorang da cuak da..nk jwb pe pun xtw...smua da blurr...hayati pun xtw nk ckp ape da hahaha....
aku: oh...warna merah ni melambangkan kemegahan Tun Dr mahathir dlm menyahut cabaran teknologi mengikut arus kemodenan sekarang ni..jadi...kami letak warna merah tu di hadapan...( cakap dgn penuh keyakinan) wahakkaka...bila pikir mmg lawak btul la....

so habis sudah aktiviti kami pada hari tu...mmg penat...bkn penat badan..penat minda hahaha...so pemenang pun di umukan lepas tu....jadi kami hny mampu berpuas ati dgn tmpt kedua jek..yela..memandangkn crew2 kt c2 kata warna kuning ni xpernah mng pun  hahha...asyk dpt no3 jek..so kitorang agk gembira la...dpt la jugak tempat kedua...rm300 sorang...hahaha....dtg pun da free so kira untung la kan..dpt rm300 hahaha....




ni la group kami..kuning=cengal...bukan SENGAL! hahahaha....

 ooppsss..tersesat plak sorg ni hahaha....





antara gmbar smpat snap dlm muzium kraftangan tu...nk balik da ni hahaha...kejar bot...



anatra sampul tugasan yg kena wt...ni bkn kitorg pny...yg kitorg da kena buang yng crew secara xsengaja hahaha...

semata nk dptkn tandatangan yg xguna ni kena wt mcm2 hahaha....

so ni la antara aktivit aku sementara tunggu nk balik klate n pos motor aku hahaha...jadi enjoy la jugak g langkawi tu....tp kitorang xsempat kot nk shopping2 ni....da la xsmpt nk bergambar ng pengacara tu..hoho....jelez ng team smlm...da la byk tgkp gmbr...tdo semalaman plak tu kt langkawi...totally jelez cewah ahahaha....hbs program pun da lwt...bot pukul 7...hbs pkl 630...mmg kejar bot la jwbnya,...hahaha....




4 ulasan:

Raizul Hakim berkata...

style! sempat ag ko tulis blog eh....awal giler ko kemas....lepak dlu...

Shafik Saffuan berkata...

hahhaa....aku lps exam da kemas2 da...hahaha....penat kot dk menaip psl menatang alah ni hahaha....

Ainul huda berkata...

bnyk duit kn..blnja beg domo 1!~merayu2~hehe

Shafik Saffuan berkata...

hehehe...mane ade byk duit...cikit jek tu....beg domo?ape tu?

About Author


foReVer

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers