Ahad, Oktober 13, 2013

Thanks You Guys!!!


assalammualaikum dan salam sejahtera...

da lama xupdate blog ni...byk benda nk diceritakan tapi masa tidak mengizinkan...

maklum la,bila da masuk alam pekerjaan ni,tambah2 kalau kerja shift,urrghh memang sengsara sebenarnya...life xikt orang lain...

well 2 jan 2013 aku mula masuk alam pekerjaan...bekerja di Sudong Sdn Bhd,branch dari Singapore Telecomumnication...

rasa kekok awal2 sebab ade foreigner kerja sama...xpasai2 kena speaking je kerjanya..

mula2 serius kekok giler kena speaking ng semua org...awal2 wt2 paham je la ape diorg cakap hik3....










well ni gambar masa training la...tp day by day,sorg2 resign...mungkin dapat offer yg lagi baik...aku terpaksa stay sebab xde org nk ambk aku kerja,...nasib baik la company ni nak ambik aku hik3...

masa berlalu da 9 bulan aku kerja kt sini...byk benda baru aku belajar,dapat kawan baru,macam2 lagi...













 






well, this is my group...working together..laugh together...mengumpat together hahaha...its great to meet you guys...you all awesome!!!!

now i need to face new challenge,new things,new friends...i hope u all wish me the best..still, we will be in touch right!!!

and i also hope that u all do the best also!!!

cukupla sekadar gambar,nk cerita panjang berjela plak hahaha...





Isnin, Februari 18, 2013

mak abah

tetiba teringat mak dan abah...macam mane mak dan abah..terfikir gak sebab aku xde kt sana nak tolong mak abah...hanya telefon dan mesej menjadi penghubung....rindu mak abah...

Ahad, Ogos 19, 2012

raya~~~

assalammualaikum dan selamat pagi...sungguh indah pagi pada 1 syawal ini....marilah kita sama2 memanjat kesyukuran kita kepada ALLAH...setelah sebulan berpuasa...kita menahan lapar n dahaga di samping mengawal nafsu kita....itu tanda kemenangan kita iaitu pada hari ini....teringat zaman dulu2...masa kecik2...semata2 nk dapatkan duit raya beratus2,,,berpuluh2,,,kena la berpuasa penuh...senang je kan zaman budak2 dulu....ada motivasi nk berpuasa sebab duit hahaha....sehari berpuasa rm10...pergghh...kaya2....skg xde dah..da besar panjang da...nk kena kawen da wahkakaka....teringat gk dulu2...mak selalu wt baju raya utk keluarga...hampir setiap tahun mak yg menjahit....tp skg,,,tidak lagi...mak da xmampu da....mungkin kerana faktor usia...baju raya hanya mampu dibeli..xpun hanya pakai yg lepas2 je...terima kasih mak sebab selalu jahit baju aku zaman kecik2...kepada abah...bagi duit beli baju raya hahah...tidak lupa juga kepada kak eni kerana sering memberi bantuan dari segi kewangan...kak uji dari segi ketop-up-an haha....Taqabbalallahu minna wa minkum...maaf zahir dan batin...

Jumaat, Ogos 17, 2012

kepulangan~~~

assalammualaikum...nk dekat raya da kita ni...puasa pun nk habis da....jadi hari ini rumah aku dimeriahkan dengan kepulangan abg n kakak aku...n semestinya bersama la ng anak2 n laki bini diorang.....jadi ade la beberapa benda2 penting yg perlu aku selamatkan dari diorg ni...da la kecik2 lagi...cakap pun xkn paham...klu tu yg diorg nk...yg tu gk la yg nak...xdapat...tuu...hentak kaki kt lantai wahkakaka....


well...sebelum ni...ade je la koleksi aku atas ni...dgn bangga pos kt FB tapi sekarang....












robot2 aku pun kena pulang masuk dalam kotak gk wagkakaka...balik kg katanya,,,,padahal nk elak dari dihancurkan oleh kanak2 riang tersebut...XD

Selasa, Ogos 07, 2012

mandi manda~~~

well...xde ape pun sebenarnya...terbaca entry sendiri pasal mandi manda...teringat pulak nk mandi mandi ng housemates....=.=

paSt thiNgs....

balik umah hari tu...terus la kemas2 bilik...terjumpa la beberapa barang2 yg zaman dulu kala...hahaha....

 haha...kaset ni aku rasa masa aku form1...semua kaset2 yg lain da buang..kecuali yg ni...sebab ni satu je aku pny...yg lain abg aku punya hahaha....

 result sem1 dari UniMAP...aku rasa sem1 je semangat hantar nk tunjuk kt family....lepas2 tu da xde 
da...hahha...
 aaa...terjumpa plak slip exam matrix sem2...hahah...aku simpan lagi rupanya...^_^

 EVOLUTION!!!hhahaha...

 gambar masa form1...rasa kecik giler bila tgk diri sendiri hahaha...

semangat nk apply nk masuk u la..maktab la...politeknik...matrix...kui2...lepas ni da xde da nk wt benda2 cmni haha...simpan je la...^_^

mY coLLecTion


erk...maaf kalau nampak kabur..hehehe....


jadi ini overall pny haha,,,tp xboley lawan yg member2 yg lain...=.=

p/s: tq kepada beliau sebab tolong saya tambah koleksi...hehe...^_^

About Author


foReVer

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers